15 yaşındaki kız çocuğunu kaçıran 40 yaşındaki orman personeli özgür bırakıldı

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
İsyan ettiren olay, geçen 20 Eylül tarihinde Karaisalı ilçesine bağlı Hacımusalı Mahallesi’nde meydana geldi. Karaisalı İmam Hatip Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi 15 yaşındaki A.R.Ş.’yi ailesi okulların açılmasıyla birlikte yakın bölgedeki bir öğrenci yurduna yerleştirdi.

Birkaç gün yurtta kalan A.R.Ş. argümana bakılırsa orman çalışanı İ.Ç.’nin (40) tuttuğu meskende kalmaya başladı. Yurt yetkilileri, A.R.Ş.’nin gelmemesi üzerine durumu aileye bildirdi. Ailesi, kızlarının İ.Ç.’nin meskeninde kaldığını öğrendi. A.R.Ş.’nin babası Halil Ş. (50), kızını alarak köye dönerken, İ.Ç.’den de şikayetçi oldu. Jandarma, 15 yaşındaki kızın İ.Ç.’nin kendisine ziyan vermediğini ve kendi isteğiyle konutta kaldığını söylemesi üzerine İ.Ç.’nin sözünü aldıktan daha sonra özgür bıraktı.

BU SEFER KAÇIRDI!

20 Eylül sabahı aile, kızlarının konutta olmadığını fark edip yine jandarmaya gitti. Aile, kızlarının İ.Ç. tarafınca kaçırıldığını öne sürüp, bir defa daha şikayetçi oldu. Ailenin şikayeti üzerine harekete geçen jandarma, 3 gün daha sonra İ.Ç. ve A.R.Ş.’nin ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Tümenli köyünde bir barakada olduğunu saptadı.

ADLİ DENETİM KURALI İLE SERBEST

Jandarmanın yaptığı baskında İ.Ç. ve A.R.Ş. barakada bulundu. İ.Ç., jandarma tarafınca gözaltına alınırken, A.R.Ş. ise sıhhat denetiminden geçirildikten daha sonra sevgi meskenlerine gdolayıldü. A.R.Ş., bir daha orman personeli İ.Ç.’nin kendisine ziyan vermediğini söylemiş oldu ve İ.Ç., isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

GÖZYAŞLARIYLA İSYAN ETTİ

Baba Halil Ş., kızının kaygıdan şikayetçi olamadığını öne sürerek çabucak sonrasında kızının bütün gerçeği anlattığını söylemiş oldu. Baba Halil Ş., İ.Ç.’nin tutuklanmasını isteyerek şu biçimde devam etti:

“Benim çocuğumu İ.Ç. tek başına kaçırmadı. Muhtar Y.Ç., H.U. ve eşi H.U.’da onlara yardım etti. Benim kızım hepsini anlattı. 3 gün alı koydular kızımı. Jandarma kızımı ararken muhtar daima bizi oyaladı. Kızım meskene geldiğinde titriyordu lakin anne ve babanı öldürürüz diye tehdit ettikleri için şikayetçi olmadı. Çocuğumu sevgi meskenlerine götürdüler şu anda orada.”

‘KIZIM TACİZ EDİLMİŞ’

27 Mayıs’ta duruşmanın görüleceğini söyleyen baba Halil Ş., “Hepsi şu an özgür. Elini kolunu sallayarak geziyorlar” diyerek şu tabirleri kaydetti:

“Kızımı kaçıran İ.Ç., şu anda Antalya’da orman personeli olarak çalışıyor. Ben benim kızımı kaçıran kişinin tutuklanmasını, cezasını çekmesini istiyorum. Nasıl 15 yaşındaki bir çocuğu kaçıran kişi hür kalabilir. Her gün kızımla görüşüyorum telefonda ağlıyor. Birinci başta kızım tabirinde hiç bir şey söylemiyordu lakin şu anda bize anlattıklarını sözünde de söylüyor. Taciz edilmiş onu da anlatıyor. Kızım söylemiş olduği biçimde şu an hür.”

Kendilerinin de şu an tehdit aldıklarını öne süren baba Halil Ş., “Ben artık bunları kaldıramaz oldum. Kimsem yok. Devletime sığınıyorum. Lütfen gerekeni yapsınlar” dedi.