AK Partili Turan’dan geçiş garantisi savunması: Malatya’daki köprüden geçmiyorum lakin parasını veriyorum

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Küme Başkanvekili Bülent Turan, 18 Martta açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili CHP’li milletvekillerinden gelen ‘geçiş garantisi’ tenkitlerini savundu. Turan’ın “Ben de Malatya’daki köprüden geçmiyorum fakat parasını veriyorum” diyerek yanıt vermesi gündem oldu.

GEÇMEDEN VERİLMESİ EKSTRA BİR İMKÂNDIR

Çanakkale Köprüsü ile ilgili CHP ve AK Partili milletvekilleri içinde tartışma yaşandı.

Bülent Turan, “geçiş garantisi” ile ilgili olarak şunları söylemiş oldu:

“Geçmediğimiz köprünün parasını niçin veriyoruz. Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum fakat parasını veriyorum. Her yatırımın parasını veriyoruz. Ne demek ‘geçmeden’. Geçmeden verilmesi ekstra bir imkândır vatandaş için. Olması esasen diğer tarzla yapılsa yine kamu bütçesi konulacaktı.”

İNSANLARA BU DENİR Mİ, NE ÇETESİ NE BEŞİ?

Turan, köprüyü inşa eden dört firma olduğunu belirterek, o firmalardan birinin CHP’li isme ilişkin olduğunu öne sürdü. Turan, köprüyü yapan firmalardan Limak’ın ismini anarken “Beşli çeteden” sözüyle karşılık verince kızarak “İnsanların işini firmasını mezhebine dinine siyasetine nazaran sınıflandırmayı ahlaki bulmuyorum. Fakat dört firma ortak yaptı. İkisi Kore firması geçiyorum, birisi Limak Nihat Özdemir malumunuz. Beşli çeteden diyor arkadaşlar, utanmadan söylüyorlar bunu. Çok ayıp bir şey bu. İnsanlara bu denir mi, ne çetesi ne beşi? Pekala dördüncü firma kim? Biliyor musunuz? Yapı Merkezi Ersin Arıoğlu İstanbul CHP vekili, arkadaşlar ayıp değil mi ya?” dedi.