Altı taksiciden müşteriye sopa ve palalarla vefatına atak

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Olcayto Okur ve arkadaşları 6 Nisan günü saat 23.30 sıralarında işe gitmek için Samandıra Metro Taksi Durağı’ndan bir taksiye bindi. Olcayto Okur’un tezine bakılırsa, arkadaşının elindeki siyah poşeti alkol sanan Taksici, “Ramazan ayında alkol mü alıyorsunuz? İnin lan arabadan” diye bağırdı. Olcayto Okur ve arkadaşları da o taksiden inerek öteki bir taksiye bindi.

6 TAKSİCİ SALDIRDI

Okur ve arkadaşları öteki taksiye bindikten daha sonra, kendilerini aşağı indiren taksiciden şikayetçi olacaklarını söylemiş oldu. Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine nazaran; fakat bindikleri taksinin sürücüsü, birinci taksicinin ağabeyi çıktı. Yeni bindikleri taksiciyle de tartışan arkadaşlar aşağı indi. Olcayto Okur bunun üzerine arkadaşlarından ayrılarak yol boyunca yürümeye başladı. Bu sırada da elinde sopa ve pala bulunan 6 taksicinin saldırısına uğradı.

ÖLDÜ ZANNEDİP TERK ETTİLER

Başından ve bedeninin değişik yerlerinden aldığı darbelerin tesiriyle şuurunu kaybeden Olcayto Okur’u taksici kümesi, öldü zannedip olay yerinde terk etti. Kendine geldiğinde başından kanlar aktığını bakılırsan Okur, cebine baktığında cüzdanının olmadığını fark etti ve ambulansı arayarak yardım istedi.

BİRİ TUTUKLANDI OBURU SERBEST

Olcayto Okur’un şikayetinin akabinde savcılık taksici kardeşler İrfan Karakaya ve Ayhan Karakaya hakkında ‘silahla yağma’ cürmünden soruşturma başlattı. Öteki taksicilerin ise tabirleri alındı.

Soruşturma kapsamında tabir veren İrfan Karakaya, “Olcayto Okur ile arkadaşları araçta alkol içmek istedi. Ben müsaade vermeyince taksiden indiler, ben de aracımla öbür bir yere gittim” dedi. Başka kuşkulu Ayhan Karakaya ise, “Şüpheliler başka taksiciye küfrediyordu. Ben, ‘ben alkol içilmesine müsaade vermem’ deyince bana da hakaret ettiler. Otomobilden indikten daha sonra üzerime yürüdükleri için kendimi savunmak emelli elimdeki sopayı salladım” dedi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, kuşkulu Ayhan Karakaya’nın ‘silahla taammüden yaralama’ kabahatinden tutuklanmasına karar verirken, öteki kuşkulu İrfan Karakaya’yı yurt dışına çıkış yasağı ve imza atmak suretiyle özgür bıraktı.

‘DÖRT GÜN HASTANEDE YATTIM’

Uğradığı şiddetin akabinde açıklama yapan Olcayto Okur, “Kavga çıkmasın diye taksicilerin suyuna gittim, lakin başaramadım. 6 kişilik taksici kümesi ellerinde sopa ve palayla bana saldırdı. Paramı çaldılar, öldüğümü düşünüp olay yerinden ayrıldılar. Kendi imkanlarımla ambulans çağırdım. Dört gün hastanede yattım. Olay sırasında alkolsüz olduğum hekim raporuyla da sabittir. bu biçimde insanların toplum ortasında yeri olmamalı. Biz her şeydilk evvel onların müşterisiyiz. Ekmek teknelerine ihanet ediyorlar” dedi.