Bahçeli’den Prof. Dr. Abdülkadir Donuk için taziye bildirisi

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, ömrünü kaybeden Prof. Dr. Abdülkadir Donuk için bir taziye bildirisi yayımladı.

Bahçeli, Twitter hesabından paylaştığı iletisinde “Genel Türk Tarihi alanında müstesna yapıtlara imza atan, akademik çalışmalarını vatan ve millet sevgisiyle perçinleyen Prof. Dr. Abdülkadir Donuk Hocamızın vefatından ziyadesiyle hüzün duydum. Merhum Hocamız, tarihimize şuurla ışık tutmuş, bir fazlaca gencimizi yetiştirmiştir.

Ebediyete irtihal eden Prof. Dr. Abdülkadir Donuk Hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, yeri cennet olsun diyorum. Ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve üniversite topluluğuna başsağlığı dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Genel Türk Tarihi alanında müstesna eserlere imza atan, akademik çalışmalarını vatan ve millet sevgisiyle perçinleyen Prof. Dr. Abdülkadir Donuk Hocamızın vefatından ziyadesiyle üzüntü duydum. Merhum Hocamız, tarihimize şuurla ışık tutmuş, pek çok gencimizi yetiştirmiştir.

— Devlet Bahçeli (@dbdevletbahceli) August 25, 2022

ADANA’DA TOPRAĞA VERİLECEK

Doğu Türkistan araştırmaları ile tanınan Donuk’un cenaze merasimi 25 Ağustos günü öğlen namazına müteakip Fatih Mescidinden kaldırılacak. Donuk, vasiyeti üzerine Cuma günü Adana Sağkaya köyünde toprağa verilecek.

PROF. DR. ABDÜLKADİR DONUK KİMDİR?

Abdülkadir Donuk 1948 yılında Adana’nın Ceyhan ilçesinde dünyaya geldi. Donuk lisans eğitimini 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde tamamladı. Donuk sonrasındasında Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu’nun yanında doktora çalışmalarına başladı.
1974 yılında asistan, 1978 yılında asistan tabip, 1983’de doçent, 1988’de de profesör olan Donuk, 1980-81’de Amerika’ya giderek Columbia Üniversitesi’nde 6 ay çalıştı.
Donuk, uzun yıllar İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Kısmı Genel Türk Tarihi Anabilim Kolu Lideri olarak misyon yaptı.