Berkin Elvan’ın anne ve babası cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hakim karşısında

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Seyahat Parkı aksiyonları sırasında Okmeydanı’nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri savıyla haklarında açılan davada birinci sefer hâkim karşısına çıktı.

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Gülsüm Elvan ve Sami Elvan ile şikayetçi Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı hazır bulundu. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da duruşmaya katıldı.

Mahkemede savunma yapan Sami Elvan, beraatını istediğini belirterek, “Ben, söylemiş olduğim kelamların gerisindeyim. Şöyle ki; Cumhurbaşkanı tarafınca kelam konusu tarihlerde bizim çocuğumuzla ilgili söylenilen olumsuz kelamlar söz konusudur. Kendisi çocuğumuzun öldürülmesine ait olarak ‘Emri ben verdim, polisin arkasındayım’ halinde kelam söylemiş olduği için ben de buna istinaden bu tabirleri kullandım. hiç bir hakaret kastım yoktur. Gayem, söylenen kelamlara karşılık vermektir. Beraatımı istiyorum.” dedi.

”14 YAŞINDA BİR ÇOCUKTU, TERÖRİST OLMASI KELAM KONUSU OLAMAZ”

Baba Sami Elvan’ın savunmasından daha sonra kelam alan anne Gülüm Elvan, “Ben, katiyetle hakaret içeren kelam söylemedim. Benim çocuğum 14 yaşında bir çocuktu, terörist olması kelam konusu olamaz. Bize ‘terörist’ denildiği için buna reaksiyon olarak o kelamları söylemiş oldum. Hakaret kastım yoktur. Beraatımı istiyorum” diye konuştu.

”BU ÇOCUĞUN GAYE GÖZETİLEREK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAK KANAAT HALİNE GELDİ”

Elvan Ailesi’nin avukatı ise “Müvekkiller birtakım konuları anlatmakta kendilerini tutmak zorunda kaldı. Yargılama konusu da bu konulardır. Müvekkillerimin çocuklarının öldürüldüğü tüm Türkiye tarafınca görüldü, izlendi. Bu çocuğun gaye gözetilerek öldürüldüğü ortak kanaat haline geldi. O periyodun Başbakanı olan Cumhurbaşkanı, bu çocuğa ‘terörist’ dedi. Müvekkillerin anlatmak istediği şey şu; ‘Eğer çocuğumuzun öldürülme buyruğunu gündüz vakti veriyorsa bu çocuğumuzun katli’ demektir. Müvekkillerim buna reaksiyon göstermiştir. Müvekkillerin beraatlarını istiyoruz” diye konuştu.

DAVA 25 EKİM 2022 TARİHİNE ERTELENDİ

Mahkeme, evrakta yer alan CD’lerin uzmana gönderilmesine karar vererek davayı 25 Ekim 2022 tarihine ertelediğini deklare etti.