EBSO Lideri Yorgancılar: Büyük Zafer’in ikinci yüzyılına anı kararlılıkla adım atıyoruz

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) İdare Şurası Lideri Nadir Yorgancılar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü niçiniyle bildiri yayımladı.

Yorgancılar, “30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, topraklarımızın işgalden arındırılışının ve çağdaş Cumhuriyete uzanan yolun en kutlu günü olarak hala yolumuzu aydınlatıyor. Bu eşsiz zaferin 100. yılına erişmenin haklı gururunu yaşıyor ve bize bu bedelli zaferi armağan eden Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyorum” diye konuştu.

Zaferin ikinci yüzyılı başlarken, tıpkı 30 Ağustos 1922’deki kararlılık ve gayret ruhunu taşımamız gerektiğini hatırlatan Lider Yorgancılar şunları söylemiş oldu: “Dünyada ve ülkemizde son derece şiddetli süreçlerden, keskin virajlardan geçiyoruz. Memleketler arası münasebetlerde bozulan istikrarlar, global bir problem haline gelen Rusya eksenli savaş, besin ve güç darboğazı, önümüzü görmemizi zorlaştırıyor. Tüm bu zorlukların üstüne, bir epey farklı olayla toplumsal birlik ve bütünlüğümüz ziyan görüyor İşte, bu biçimdesi bir ortamda geleceğe emin adımlarla yürümemiz fakat bir daha atalarımızdan miras aldığımız uğraş ve birlik-birliktelik ruhuyla mümkün olabilir. Çaba ruhundan asla vazgeçmemiz temennisiyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını bir sefer daha kutluyorum”