Elon Musk, Twitter’ın tamamını satın almayı teklif etti

bencede

New member
SpaceX ve Tesla’nın sahibi Elon Musk’ın Twitter’a olan ilgisi katlanarak artıyor.

Musk, geride bıraktığımız günlerde, Twitter’ın yüzde 9,2’sini yaklaşık 3 milyar dolara satın almıştı.

Twitter’ın yüzde 100’ünü almak istiyor

Milyarder teşebbüsçü artık de kelam konusu toplumsal medya platformunun tamamını satın almayı teklif etti.

Teklifi kapsamında Musk, şirketin paylarının yüzde 100’ünü pay başına 54.20 dolardan satın almayı önerdi.

Tabir özgürlüğü bildirisi

Musk, yaptığı açıklamada, “Twitter’ın dünya çapında tabir özgürlüğü platformu olma potansiyeline inandığım için yatırım yaptım ve söz özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal mecburilik olduğuna inanıyorum.” dedi.

“Hisse başına 54,20 dolar teklif ediyorum”

Açıklamasının devamında Musk, “Ancak, yatırımımı yaptığımdan beri, şirketin mevcut haliyle ne gelişeceğini ne de bu toplumsal zorunluluğa hizmet etmeyeceğini anlıyorum. Twitter’ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerekiyor. Twitter’ın yüzde 100’ünü pay başına 54,20 dolara nakit olarak satın alma teklifinde bulunuyorum.” tabirlerini kullandı.

“fevkalade bir potansiyeli var”

Yeni bir şirketin daha sahibi olmak isteyen Elon Musk, Twitter İdare Heyeti Lideri Bret Taylor’a gönderdiği mektupta, platformun “fevkalade bir potansiyele sahip olduğunu ve bunu ortaya çıkaracağını” tabir etti.

Musk, Twitter’ın bir kısmına ortak olmasının akabinde, şirketin idare konseyine atanmıştı, fakat karardan beş gün daha sonra Musk’ın bu misyonu reddettiği duyurulmuştu.