Emin Çapa Halk TV’ye geri döndü

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Gazeteciler Emin Çapa ve Hasret Gürses, geçen ay yaptıkları açıklamada Halk TV’nin işvereni Cafer Mahiroğlu’nun kendilerine kanal haricinde bir mecrada görünmemeleri şartını dayattığı sebebi öne sürülerek kanaldan ayrıldıklarını duyurmuştu.

Halk TV’nin reaksiyon toplamasına niye olayın akabinde Çapa, dün akşam Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla kanala geri döndüğünü duyurdu. Çapa, “Bu kararda, ‘Türkiye’nin ortasında bulunduğu dramatik noktada en âlâ uğraş nerede verilir?’ sorusunun cevabı kıymetli bir yer tutuyor. 2018’de olduğu üzere, artık de bu sorunun karşılığı Halk TV” dedi.

“UZLAŞTIK”

Halk TV idaresi ile yaptıkları görüşmelerden daha sonra, ‘uğruna çaba ettikleri ortak maksadın her şeyin üzerinde olduğu konusunda uzlaştıklarını’ belirten Çapa, “Bir sefer bu mevzuda uzlaşınca gerisi kolay oldu. Pazartesi gününden itibaren kaldığımız yerden bir daha başlıyoruz” dedi.

Kanalla görüşmeleri için Sevecen Payzın’ın, Barış Terkoğlu’nun, Ayşenur Arslan’ın ve Genel Yayın Direktörü Suat Toktaş’ın ağır gayretlerine dikkat çeken Çapa, Halk TV’nin işvereni Cafer Mahiroğlu için ise ” ‘şahsi mevzular değerli olamaz’ açık yürekliliği olmasa sonuç alamazdık” dedi.

“BENİ AĞLATTINIZ”

Bu süreçte takipçilerinden kendisine ağır talep geldiğini söyleyen Çapa, şunları söylemiş oldu:

“Ve olağan olarak kimileri beni fazlaca duygulandıran, hepsi üzerimdeki sorumluluk hissini artıran sizlerin bildirileri var. Çiçek fotoğrafımın altına, seyahat yazımın ekine, mail kutuma gönderdiğiniz tüm iletileri okudum. İnancınız için teşekkür ederim.

Sn Ayşenur Turgut, beni ağlattınız.”

Sevgili Dostlarım; @halktv yönetimi ile yaptığımız görüşmelerden sonra, uğruna mücadele ettiğimiz ortak hedefin her şeyin üzerinde olduğu konusunda uzlaştık. Bir kere bu konuda uzlaşınca gerisi kolay oldu. Pazartesi gününden itibaren kaldığımız yerden yeniden başlıyoruz.

— Emin Çapa (@ecapa_aklinizi) April 17, 2022

Çapa ayrıyeten, seçim sonuna kadar her iki tarafın YouTube kanalında da yayın yapmayacağını duyurdu.