Kılıçdaroğlu, öğrencilerin meskenine konuk oldu: Türkiye’nin mukadderatını siz belirleyeceksiniz

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da katıldığı iftar yemeğinin akabinde üç öğrencinin konutuna konuk oldu. CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu ve Kadıköy Belediye Lideri Şerdil Dara Odabaşı’nın da eşlik ettiği misafirlikte Kılıçdaroğlu, gençlere; 6 milyon 300 bin gencin birinci defa oy kullanacağını belirtti.

“Türkiye’nin yazgısını siz belirleyeceksiniz.” diyen Kılıçdaroğlu, “ötürüsıyla hoş bir Türkiye’yi sizler inşa edeceksiniz” tabirlerini kullandı.

Öğrencilerden birinin “Yoruldunuz mu” sorusuna, Kılıçdaroğlu; “Benim için yorulmak yasak” karşılığını verdi.

ergenlerden birinin Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğunu öğrenen Kılıçdaroğlu, “Ne olacak bu Boğaziçi Üniversitesi’nin hali?” sorusunu sordu. Öğrencinin, “Umarım iktidara geldiğinizde çözersiniz” kelamlarına ise Kılıçdaroğlu, “Çözeceğiz, hocalara yemin ettik. Eski haline getireceğiz. Yanlışsız dürüst bir üniversite var; ona bile tahammül edemiyorlar, olacak şey değil. Akıl alacak şey değil” karşılığını verdi.

“OLSA DA BİLİYORSUNUZ, ŞU ANKİ DEVRANDA ZOR”

Kılıçdaroğlu, gence “Hâkim, savcı niyetin var mı?” diye sordu. Öğrenci ise “Olsa da biliyorsunuz, şu anki evrede sıkıntı. Torpil konuları falan filan… İnşallah bizim devrimizde torpilden uzak olacak fakat ben avukat olmak istiyorum” dedi.

Öbür öğrencinin “Belirli bir yaştan daha sonra inovatif bir şeyle kendi bir şeyimi yaratmak istiyorum” kelamları üzerine Kılıçdaroğlu, şunları aktardı:

“ODTÜ’den mezun birisi vardı, Amerika’da Silikon Vadisi’ne yerleşti o. Bir takımı de var orada. Ortada bir Türkiye’ye geliyor. Bir buluş buluyorlar, onu geliştiriyorlar, onu satıyorlar daha sonrasında yeni bir buluş peşinde koşuyorlar. Dedik ‘niçin Türkiye’de yapmıyorsun bu biçimde bir şey? Silikon Vadisi’ne benzeri bir şey inşa ederseniz yardımcı oluruz Türkiye’de de yetişen beyinler var ötürüsıyla onlara eksiksiz şeyler öğretebilirler’ diye. Artık İzmir’de onu kurmaya başladılar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’mız onlara geniş bir alan tahsis ediyor. Birinci şirketlerini kurdular orada. Genç kadroyu oluşturdu o kişi. Bir Amerika’da firması olacak bir İzmir’de. İzmir’deki o bölgeyi de Silikon Vadisi üzere bir şey yapmak istiyorlar. Umarım o denli bir fırsat olur çalışırsın”

ŞİMDİKİ GENÇLER YURT DIŞINA GİTMEK İSTİYOR

Öğrenci, “Şimdiki gençler yurt dışına gitmek istiyor, fazlaca fazla giden de var. Ülke daha âlâ bir ortama sahip olduğunda her insanın kalmak isteyeceğine inanıyorum” dedi. Kılıçdaroğlu ise şunları söylemiş oldu:

“İyi bir genç potansiyeli var aslında. Çalışkan, dinamik, enerjik lakin artık sanayi katma pahası yüksek eser üretemezse sizin çalışacağınız alan da olmamış oluyor yani. O alanın büyümesi için katma kıymeti yüksek eser üreten, yeni buluşlar, yeni icatlar yapabilen takımlara muhtaçlık var. Onlar da sizsiniz yani.

6 MİLYON 300 BİN GENÇ BİRİNCİ DEFA OY KULLANACAK

Benim en epeyce şaşırdığım, imtihana girip İstanbul’a atandım, İstanbul’a geldiğimde bütün öğrenciler kahveciler de çalışıyor. Bizler Ankara’da Ulusal Kütüphane’ye giderdik çalışmaya, kahvecide çalışan öğrenci bakılırsamezdik ancak İstanbul’da öğrenciler masalara dağılmış hoş güzel ders çalışıyorlar. Farklı bir atmosfer var burada. Türkiye’nin mukadderatını siz belirleyeceksiniz. 6 milyon 300 bin genç birinci defa oy kullanacak. ötürüsıyla hoş bir Türkiye’yi sizler inşa edeceksiniz.

Siz sandığa gidin kâfi, zira seçim sırasında anne babaları öbür yerde, kayıtları diğer yerde. Nüfus kayıtlarını buraya almaları lazım oy kullanmaları için. O kampanyanın da açılması lazım üniversitede okuyan gençler başka bir ildeyse. Kayıtlarını almaları lazım ki sandığa gidip oy kullanabilsinler”