LÖSEV Lösemili Çocuklar Sıhhat ve Eğitim Vakfı’nın hastanesi LÖSANTE’nin hastalarından birisi de Deniz İnci… 4 yaşındaki İnci’nin ömrü bir sabah değişti. Kreş öğretmeni, İnci’nin halsizlik belirtilerini fark ettikten daha sonra yapılan tetkikler sonucunda lösemi olduğu öğrenildi. İnci’nin tedavisi Ankara’da bulunan LÖSANTE Hastanesinde 2021’de başladı. İnci’nin Annesi Tuğba İnci, 17 Ağustos 1999’da Gölcük sarsıntısında yakınlarını kaybetti, kendisi de yaralandı. Anne İnci “Ben o sarsıntıda çınarlarımı kaybettim. Annem ve kız kardeşimi toprağın altında bıraktım. Artık kök salmışken köklerimi de tohumumu da kaybedemem. Kızımı da bu hastalığa bırakmak istemiyorum. Sizin kızınız hiç ateşler ortasında yandı mı? Sizin o hoş kızınızın okşamaya kıyamadığınız saçları ellerinizde kaldı mı ya da sevinç ortasında oyunlar oynayışını gördüğünüz çocuğunuz yataktan kalkamaz oldu mu?” kelamlarıyla kızının içine düştüğü durumu anlatmaya çalıştı. Ramazanda “Önce Çocuklar İyileşsin” diyerek fitre, fidye ve zekât bağışlarıyla ailelere yardımda bulunulması istendi.
HER YIL BİN 200 ÇOCUK YAKALANIYOR
Lösemi, bedendeki beyaz kan hücrelerinde oluşan kanser cinsidir. Lösemi, kan kanseri yahut kemik iliği kanseri olarak da bilinir. Çocukluk çağı kanserleri içerisinde yüzde 30 ile en sık görüleni lösemidir. Kemik iliğinden kaynaklanan bir hastalık olan lösemiye Türkiye’de çabucak her sene 1200-1500 çocuk yakalanmaktadır. Hadiseler en sık çocukluk çağında 2-5 yaşlarında artmaktadır. Bir yaşın altında, 10 yaşın üzerindeki yeni olaylarda tedaviye yanıt azalmaktadır. Her yaşta görülen löseminin niçinleri çabucak hemen tam olarak aydınlatılmamıştır. Genetik yatkınlıklar ve ışınımun yanı sıra böcek ilaçları üzere kimyasal unsurların de lösemiye niye oldukları çalışmalarla gösterilmiştir.
HER YIL BİN 200 ÇOCUK YAKALANIYOR
Lösemi, bedendeki beyaz kan hücrelerinde oluşan kanser cinsidir. Lösemi, kan kanseri yahut kemik iliği kanseri olarak da bilinir. Çocukluk çağı kanserleri içerisinde yüzde 30 ile en sık görüleni lösemidir. Kemik iliğinden kaynaklanan bir hastalık olan lösemiye Türkiye’de çabucak her sene 1200-1500 çocuk yakalanmaktadır. Hadiseler en sık çocukluk çağında 2-5 yaşlarında artmaktadır. Bir yaşın altında, 10 yaşın üzerindeki yeni olaylarda tedaviye yanıt azalmaktadır. Her yaşta görülen löseminin niçinleri çabucak hemen tam olarak aydınlatılmamıştır. Genetik yatkınlıklar ve ışınımun yanı sıra böcek ilaçları üzere kimyasal unsurların de lösemiye niye oldukları çalışmalarla gösterilmiştir.