Manisa’da erkek şiddeti: Genç kız eski erkek arkadaşı tarafınca silahla ağır yaralandı

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Tunca Mahallesi’nde yaşayan üniversite öğrencisi Hilal S. (21), konutunun önüne gelen eski erkek arkadaşı Ö.L (43) tarafınca zorla yavaşça ticari araca bindirilmek istendi. Hilal S. direnince, Ö.L. tarafınca evvel darp edildi, daha sonra da başına silah dayandı.

Mahalle sakinlerinin müdahale ettiği hadisede Ö.L. ile vatandaşlar içinde arbede yaşandı. Bu esnada kaçmaya çalışan Hilal S’yi kovalayan Ö.L, tabancayla ateş etti.

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN SIRTINDAN VURDU

Sırtından vurulan Hilal S, ağır yaralandı. Saldırgan ise yoldan geçen bir kamyonetin kasasına binerek kaçtı. İhbar üzerine olay yerine epey sayıda polis ve sıhhat takımı sevk edildi.

İlk müdahaleyi olay yerine gelen polis takımlarının yaptığı Hilal S, çabucak sonrasında ambulansla Merkezefendi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

‘YARDIM İSTEDİ HİÇBİR ŞEY YAPAMADIM’

Yaşananları gözyaşları ortasında anlatan mahalle muhtarı Suna Marangoz, bağrışma sesi üzerine sokağa yöneldiğini belirterek, şöyleki konuştu:

“Bir kişi mahallemizin kızının başına silah dayamış, zorla aracına almaya çalışıyordu. Kız da yalvararak ‘Ne olur muhtarım kurtarın beni’ diyordu. Bir şey yapamadım. ‘Ne olur başını sıkıntıya sokma, kızımız daha epey genç, yapma’ diyerek ikna etmeye çalıştım. ‘Arabaya binecek’ diye ısrar ediyordu. O ortada bir kişi zanlının elindeki silahı almaya çalıştı. Komşumun ayağına sıktı, o sırada silahı tutukluk yaptı. Bunu fırsat bilen kızımız kaçmaya çalıştı. Kaçınca yine kovaladı, kız benim ardıma geçti, birlikte çaba ettik. O ortada tekrar gerime geçip kızı sırtından vurdu.”