Nisa bebeği terk eden anne birinci sefer konuştu: Birinci çocuğuma da bakamamıştım

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Pendik’te annesi tarafınca boş bir toprakta terk edilmiş bir biçimde bulunan 3 aylık Nisa bebekle ilgili soruşturma başlatıldı. Nisa bebeğin biyolojik annesinin tutuklanmasının akabinde sorgusundaki tabirleri ortaya çıktı.

“Çocuğumu bilhassa kolay bulunması için apartman önüne bıraktım.” diyen Ebru S’nin, “İlk çocuğuma da bakamadım” dediği öğrenildi. Bakacak durumunun olmadığı belirten Ebru S, ailesinin çocuktan haberinin olmadığını belirterek, “Eğer öğrenselerdi bana ve çocuğuma ziyan verebilirlerdi.” tabirlerini kullandı.

METRODA GÖRÜNTÜLENDİ

Bebeğin annesinin, Maltepe’den metroya binerek Pendik durağında indiği, sonrasındasında bir taksiye binerek boş arazinin olduğu yere geldiği ve bebeği bıraktıktan daha sonra olay yerinden ayrıldığı tespit edildi.

Kuşkulu hanımın ondan sonrasında bindiği arabanın plakası üzerinden incelemeyi sürdüren polis, aracın şoförü M.D’yi (22) Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gözaltına aldı.

ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

M.D’nin sözünden yola çıkarak, bebeği bırakan hanımın Ebru S. (20) olduğu bilgisine ulaşıldı.

Pendik’teki konutunda gözaltına alınan ve hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “koruma, nezaret, yardım yahut bildirim yükümlülüğünün ihlali” cürümlerinden soruşturma başlatılan Ebru S’nin emniyetteki süreçleri tamamlandı.

KOLAY BULUNMASI İÇİN APARTMANIN ÖNÜNE BIRAKTIM

Kuşkulu Ebru S, Anadolu Adalet Sarayına sevk edildi.

Ebru S’nin savcılıkta, “Çocuğumu bilhassa kolay bulunması için apartman önüne bıraktım. Zillere bastım. Taammüden öldürmek üzere bir maksadım yoktu. Hatta bir süre etrafta gezinip çocuğu alıp almayacaklarını denetim ettim. İki gün daha sonra bile olay yerine gidip baktım. Çocuğa bakacak durumum yoktu. Ailemin de bu çocuktan haberi yoktu. Şayet öğrenselerdi bana ve çocuğuma ziyan verebilirlerdi.” halinde tabir verdiği öğrenildi.

Kuşkulu, alınan tabirinin akabinde “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” kabahatinden tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, savunmasının akabinde şüphelinin tutuklanmasına hükmetti.

Polis grupları, yaptıkları çalışmada Ebru S’nin 2019 ‘da dini nikahlı eşinden dünyaya getirdiği bir çocuğunun daha bulunduğu, bu çocuğunu da kayınvalidesine bıraktıktan daha sonra bayan sığınma meskenine yerleştiğini belirledi.

Ebru S’nin sığınma konutunda kaldığı sırada toplumsal medyadan tanıştığı M.Ç. ile yaşadığı beraberlikten bir çocuk daha dünyaya getirdiği, M.Ç’nin bu çocuğu kabul etmediği öğrenilirken, Ebru S’nin, müddeti dolunca sığınma konutunda tanıştığı bir bayanın yanında kalmak için metroyla Pendik’e gittiği tespit edildi.

Polis grupları, Ebru S’nin, arkadaşına gitmedilk evvel çocuğunu kelam konusu yere bıraktığını belirledi.

Öte yandan, Nisa Mihriban bebeğin sevk edildiği bakımevinde misyonlu olan bakıcı bayan D.Y. hakkında hadisede dikkatsizliğinin bulunup bulunmadığının tespiti gayesiyle “taksirle yaralama” kabahatinden soruşturma başlatıldı.

Savcının talebiyle bakıcı D.Y’nin emniyette sözüne başvuruldu.

BİRİNCİ ÇOCUĞUMA DA BAKAMAMIŞTIM

Hakimlikteki sorgusunda kuşkulu anne gözyaşlarıyla “Ben daha evvelde de birinci çocuğuma bakamadığım için bebeğe bakamayacağımı ve rezil olacağını düşündüğüm için bu biçimde bir şey yaptım. Çok pişmanım. daha sonrasında yanına gitmek istediğim bayanın yanına giderek 1 hafta kadar orada kaldım” biçiminde konuştu.

Hakimlik tutuklama öne sürülen nedeninde şüphelinin beyanları, olay araştırma tutanağı, bebeğin bırakılmasına dair manzaralar ve tüm elde edilen kanıtlar kapsamında şüphelinin işlediği suça karşı güçlü cürüm kuşkusu oluşmasından kuşkulu annenin kaynaklı tutuklandığını belirtti.