Oran: Projelerin yüzde 70’ini bitirdik

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
31 Mart lokal seçimlerinde verdiğiniz projeler pandemiye karşın gerçekleşti mi?

misyona gelir gelmez, belediyenin yönetim binasını ve finansmanında düzeltmeler yaptık. Pandemi bulunmasına karşın asla projelerimizden vazgeçmedik. Dayanışma ve yardımlaşma kampanyaları ile yurttaşın, esnafın ve üreticinin yanında olduk. yemin ettiğimiz projelerin yanı sıra yeni projeler geliştirdik. Kimileri bitti kimileri üretim kademesinde. Seçimlerde yemin ettiğimiz yüz vaadimizin 70’ini bitirdik. Başkalarını de birinci devrimizin sonuna kadar tamamlamış olacağız.

Çeşme döneme nasıl hazırlanıyor?

Turizme ve turizmciye üç yıldır hayli büyük takviye veriyoruz. Çeşme’nin dönemi deniz, kum ve güneşten oluşmuyor. Çeşme’de gastronomi turizmi, spor turizmi, yelken ve sörf yarışları oluyor. Dünyaca tanınmış ot şenliğimiz var. Germiyan ekmek şenliği, desteklediğimiz kültür turizmi var. On iki İyon kentinden bir tanesi olan kızıl kent Ildırımız var. 4200 yıllık hafriyat alanımız var. Kültür, spor ve şenliklerin yanı sıra ekim ayında temilini atacağımız günübirlik termal kür merkezi projemiz var. Merkez yardımıyla 1500-2000 tane otelimizin kışında çalışacağı hamam, fitness salonu iki kapalı, iki açık havuzdan oluşan sauna kafe ve restaurant ile 20 dönüme yayılmış tesis Ilıca’ya kıymet katacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Çeşme Projesi’ne birtakım bölümler karşı çıkıyor. Görüşünüz nedir?

Çeşme’nin tabiatını ve pahalarını koruyarak, turizmine ve Çeşmelilere katkı koyacak projelerin ardında olacağız. Tabi tabiatını ve bedellerini bozmamak kuralıyla. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri ile biz masadayız. Telaşları Bakan Bey’e anlattık. Bize planları gösterecek, proje ile ilgili fikirlerimizi beyan edeceğiz. Lakin muhakkak Çeşme’nin tabiatına, tabiatına ve ilçenin ziyan görmesine göz yummayız.

Anket yaptırıyor musunuz?

Sistemli olarak anket yaptırıyorum. Seçildiğim günden bu tarafa oyum yüzde 14 arttı. Çeşme Belediye Lideri kimdir? diye sorulduğunda “EKO”, yani Ekrem Oran diyenlerin karşılığı yüzde 94. esasen sokağa çıktığımda bunu görüyor ve hissediyorum. Çeşme ve yurttaşım için daima sokaktayım. Mesaime sokakta başlıyorum. Kahvede yahut esnafın yanında çay içiyorum. Mahalleri tek tek dolaşıyorum. Makama gelip imzaları atıyor tekrar sokağa çıkıyorum. Sokağı yaşamazsanız ilçenin sıkıntılarını bilemezsiniz. Danışarak, Çeşmeliler ile birlikte ilçem için Çeşme’yi yönetmeye devam ediyoruz.

‘İKAMETİNİ AL GEL’ DAVETİ

48 bin 200 olan nüfusu 50 bine taşıyabilmek hedefiyle “İkametini al gel” kampanyası başlatan Çeşme Belediye Lideri M. Ekrem Oran, herkesi birinci ikameti Çeşme’ye taşımaya davet etti. Çeşme’nin yaz aylarında nüfusu 1.5 milyonu aşıyor. Çeşme’de turizm dalını geliştirmeyi hedefleyen Çeşme Belediyesi, ilçe nüfusunu 50 binin üzerine çıkararak hizmet için gelirini de artırmayı hedefliyor. Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan vatandaşlara seslenen Lider M. Ekrem Oran, “Çeşme’de yazlığı olan ve yılın birfazlaca vakti burada yaşamayı yeğleyen vatandaşlarımızın ik ametlerini Çeşme’ye alarak kampanyamıza takviye olmaya çağırıyoruz. Şu an 48 bin 200 nüfusumuz var. Nüfusu 50 binin üzerine çıkarsa, daha kaliteli hizmet verebileceğiz. Nüfusumuz arttığında işçi takımımızda daha kaliteli hizmet verebilecek sayıya ulaşacak. Ayrıyeten genel bütçe gelirlerimiz artacak ve ekonomik olarak daha da güçleneceğiz. El ele verelim nüfusumuzu artıralım.

7 ASIRLIK CAMİ AYAĞA KALDIRILIYOR