Otizmli genç bavulunu takside unuttu: O kırmızı bavulu bulalım n’olur

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Otizmle yaşayan Nâzım Özgün Afşin olayı Twitter’dan “ACİL DUYURU: Bu gece 23.51’de Ankara-Söğütlüçeşme süratli trenden inip, 00:00 civarı, otobüs duraklarının önünden geçen bir taksiye bindim. Taksi sürücüsü istediğim yere bırakmayı reddetti, Kadıköy iskelede indirdi, biraz tartıştık. O panikle kırmızı bavulumu bagajda unuttum” diyerek duyurunca toplumsal medyada önemli bir kamuoyu oluştu.

‘ZOR UYUDUĞU YATAĞINDAN BEŞ KEZ UYANDI’

Afşin’in annesi gazeteci-aktivist M. İrem Afşin ise handikapsız şahıslar için kolay üzere görünen bir ‘bavul unutma’ hadisesinin otizmli bir genci nasıl etkilediğini Twitter’dan paylaştığı şu sözlerle anlattı: “Kimsenin bavulunu kaybetmesine benzemiyor bir otistik gencin bavulunu kaybetmesi…”Ama nasıl unuttum, lakin nasıl kızdı taksici adam, ancak nerede kırmızı bavulum, nerede kırmızı kazağımla botum…” diye beş sefer sıkıntı uyuduğu yatağından uyandı… O kırmızı bavulu bulalım, n’olur”

Afşin’in bavulu aranmaya devam ederken toplumsal medya kullanıcıları kayıp eşyaların bulunması için muhatap kurumlar olmamasına reaksiyon gösterdi.