Rusya ve Ukrayna içindeki savaşta isminden kelam ettiren Bayraktar TB-2’lerin başkanı Selçuk Bayraktar, daha evvel “Üretim sınırına 3 buçuk yıl daha sonra daha büyük ve daha çevik bir balık girdi” diyerek müjdelediği MİUS – İnsansız Savaş Uçağı: Bayraktar Kızılelma ile ilgili yeni bir paylaşımda bulundu.,
KANATLARI TAKILDI
Üretim çizgisine giren MİUS’un kanatları takılmış yeni gövde görselini paylaşan Bayraktar, “Pazar günü sülale uzunluğu toplandık. Akıncı kareye sığmadı, maketi geldi. Cezeri isim babasının yaşadığı yer Diyarbakır’da. Lakin Kızılelma kanadını yeni takıp ortamıza katılınca, çabucak fotoğraf çekilelim dedik” sözlerini kullandı.
BAYRAKTAR MİUS ÖZELLİKLERİ
Selçuk Bayraktar, 4 Ağustos 2021 günü Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü’nün düzenlediği Havacılık ve Uzay Tepesi 2 etkinliğinde, MİUS’un özelliklerini şöyleki sıraladı:
Kalkış Tartısı: 5,5 Ton
faydalı Yük Kapasitesi: 1,5 Ton (Gövde içi ve kanat altında mühimmat taşıma kabiliyeti)
Seyir Mühleti: 5 Saat
Azamî İrtifa: 40.000 ft (12.000 m)
Seyir Suratı: 800 km/sa (0,65 Mach)
Katapult yardımı olmadan yakalama kabloları ve kanca sayesinde TCG Anadolu LHD gemisinden iniş ve kalkış
Birinci prototipler sübsonik, daha sonraki prototiplerde ise süpersonik kabiliyet
Düşük Radar İzi
Dikey kuyruklar ve önde bulunan yatay denetim yüzeyleri (Kanart)
Akıllı Filo Otonomisi
Birinci Prototipte Uçuş Maksadı: 2023
Pazar günü sülale boyu toplandık.#AKINCI kareye sığmadı, maketi geldi..![]()
![]()
#CEZERİ isim babasının yaşadığı yer Diyarbakır'da…![]()
![]()
![]()
Ama #KIZILELMA kanadını yeni takıp aramıza katılınca, hemen resim çekilelim dedik.![]()
#MilliTeknolojiHamlesi![]()
pic.twitter.com/WUPFvz1aTU![]()
— Selçuk Bayraktar (@Selcuk) March 27, 2022
KANATLARI TAKILDI
Üretim çizgisine giren MİUS’un kanatları takılmış yeni gövde görselini paylaşan Bayraktar, “Pazar günü sülale uzunluğu toplandık. Akıncı kareye sığmadı, maketi geldi. Cezeri isim babasının yaşadığı yer Diyarbakır’da. Lakin Kızılelma kanadını yeni takıp ortamıza katılınca, çabucak fotoğraf çekilelim dedik” sözlerini kullandı.
BAYRAKTAR MİUS ÖZELLİKLERİ
Selçuk Bayraktar, 4 Ağustos 2021 günü Gebze Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü’nün düzenlediği Havacılık ve Uzay Tepesi 2 etkinliğinde, MİUS’un özelliklerini şöyleki sıraladı:
Kalkış Tartısı: 5,5 Ton
faydalı Yük Kapasitesi: 1,5 Ton (Gövde içi ve kanat altında mühimmat taşıma kabiliyeti)
Seyir Mühleti: 5 Saat
Azamî İrtifa: 40.000 ft (12.000 m)
Seyir Suratı: 800 km/sa (0,65 Mach)
Katapult yardımı olmadan yakalama kabloları ve kanca sayesinde TCG Anadolu LHD gemisinden iniş ve kalkış
Birinci prototipler sübsonik, daha sonraki prototiplerde ise süpersonik kabiliyet
Düşük Radar İzi
Dikey kuyruklar ve önde bulunan yatay denetim yüzeyleri (Kanart)
Akıllı Filo Otonomisi
Birinci Prototipte Uçuş Maksadı: 2023