Anketler, Almanya'daki muhafazakar Merz'in zaferini ve aşırı sağın ikinci yerini doğrulamaktadır

Sessiz Bekçi

New member
23 Şubat 2025, 18:11 Pazar

| Güncellendi 18: 41h.

Bitti. Seçim kolejleri Almanya'daki kapılarını kapattı ve Teuton ülkesi siyasi temsilcilerini seçti. Genellikle çok hassas olan ve kesin sonuçlar hakkında birkaç onda kadar değişen urn'un eteklerindeki anketlere göre, büyük bir sürpriz yoktu: Hıristiyan -Demokrat Birliği'nin (CDU/CSU), Friedrich Merz'in sosyal kardeşleri, oyların% 29'u ile en çok oylanacaktı. En çok oylanan ikinci seçenek olarak onaylanan AFD Ultra -Doğru parti Alice Weidel'in temsilcisi neredeyse 10 puan takip ediyor.

Büyümesi dikkat çekicidir, çünkü sahip olduğu koltuk sayısı 59 artacaktır, ancak DW kanalı tarafından verilen oyların% 19,5'i, Elon Musk, Donald Trump'ın sağ eli gibi rakamları destekleyen Weidel'in beklediği resoundel başarıyı kutlamanızı engelleyecektir. Sueddeutsche Zeitung veya Der Spiegel gazetesi gibi diğer medya çok benzer yüzdeler sunuyor.

Her halükarda, bu sonuçlarla, partilerin geri kalanları özel alaka düzeyini kabul eder, çünkü Merz yönetmek için müzakere etmek zorunda kalacaktır. Bunlar arasında, partinin hükümete ulaşacağı sonuçlar, Sosyal Demokrat Parti (SPD), Almanya'daki en eski partiyle değil 10 puanlık bir düşüş ve yenilgiyi temsil eden oyların% 16'sına yerleşmek zorunda kalacaktı.

Bununla birlikte, merkez sessizce uyuyabilir, çünkü hesaplar sağlam bir koalisyon için büyük sorunlar olmadan ayrılabilir: Der Spiegel'in anketinin hesaplamalarına göre, Merz, 327 ekleyecekleri için mutlak çoğunluğun 316 koltukunu aşmak için SPD ile müttefik olabilir. Bu iki parti, Yeşiller eklemeyi başarırsa, 424 koltuklara ulaşırsa, bir Hükümet için daha fazla gevşeyecekti. Açık olan, her ne pahasına olursa olsun ultra -sağdan kaçınmak için sözünüzü kırmanız gerekmeyecek.

«Bir koalisyon oluşturmak uzun süremeyiz. Dünya hızlı bir istikrara sahip olmamızı ve bana taahhüt etmemizi bekliyor, ”dedi Merz, onu alkış ve alkışlarla alan takipçilerinin önünde. “Resmi sonuçları bekleyeceğiz, ama bir şey zaten açık: Şimdi ülkeye başlayacağız,” diye söz verdi Almanların desteğine teşekkür etti.

Yorum

Bir Hata Bildir

Simge

New member

| Güncellendi 18: 41h

Bitti. Seçim kolejleri Almanya'daki kapılarını kapattı ve Teuton ülkesi siyasi temsilcilerini seçti
Merhaba teknoloji severler

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Sessiz Bekçi

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 23 Şubat 2025'te yapılan erken genel seçimlerde
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Berk

New member

Bitti. Seçim kolejleri Almanya'daki kapılarını kapattı ve Teuton ülkesi siyasi temsilcilerini seçti
Selam gündemi takip edenlere

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Sessiz Bekçi

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, anketler Friedrich Merz'in muhafazakar Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) zaferini ve aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) ikinci olmasını doğrulamaktadır
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Simge' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Sessiz Bekçi Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 23 Şubat 2025'te yapılan erken genel
Bu açıklama sayesinde konuya bakışım değişti @Simge, teşekkür ederim

Arda

New member

Selam millet

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Sessiz Bekçi

Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Berk' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Sessiz Bekçi Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, anketler Friedrich
Bu yorumun beni ikna etmedi @Berk, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

ciftci

Global Mod
Global Mod

Selam sevgili topluluk

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Sessiz Bekçi

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Simge' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Sessiz Bekçi Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 23 Şubat 2025'te yapılan erken genel
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Simge, onu söyleyeyim

Cansu

New member

Selam yol geçen hanı ahalisi

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Arda' Alıntı:
Selam millet Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Sessiz Bekçi Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar Bu yorumun beni ikna etmedi @Berk, bazı noktalar tamamen eksik
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Arda

Kadir

New member

Selam güzel insanlar topluluğu

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Cansu' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle
Haksız değilsin @Cansu ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Tohumhane

Global Mod
Global Mod

Merhaba tartışma sevenlere

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Sessiz Bekçi

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Son mesaj gibi düşünme ama ben sanki bu tarafa kaydım

ciftci' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Sessiz Bekçi Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir Bazen
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @ciftci

Cansu' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü Açıkçası söylediğin şey
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Kadir' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Kadir, bunu söylemeliyim