Bakan Koca’dan ‘bayram’ muştusu: Ben tokalaşmaya başladım

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Bursa ve Sakarya’nın akabinde Adıyaman’ı da ziyaret etti. Ziyareti sırasında pandemide yeni periyoda ait açıklamalarda da bulundu Koca, eski günlere geri dönüleceğini belirterek, “Bayramı bayram üzere kutlayacağız. Eski günlerimize döneceğiz. Kısıtlamanın daha hayli olmadığı periyoda inşallah geçiyoruz” diye konuştu.

Sabah’ın aktardığına göre; artık şahsi önlemlerin öne çıkacağını vurgulayan Koca, “Artık toplumsal kısıtlamalar devre dışı kalsın istiyoruz. Kronik rahatsızlığı olan, ileri yaşta riskli şahıslarda aslına bakarsan olağan vakitte da muhafaza gerekir” dedi.

‘VATANDAŞIN ORTASINA KATILIYORUZ, ÖZLEMİŞİZ’

“Ben esnafla tokalaşmaya başladım” diyen Koca, şunları söylemiş oldu:

“Biz büyüklerimizi gripten muhafaza uğraşı ortasında olmuyor muyuz? 2.5 yıllık vakit dilimi bize üst teneffüs yolu enfeksiyonlarının bulaşmasını maskenin kıymetli oranda önleyebildiğini gösterdi. Pandemi daha sonrası olağan periyotta de bu olmalı.

Ben esnafla tokalaşmaya başladım. İşte vatandaşın ortasına katılıyoruz. Gençlerle beraberyiz. Özlemişiz. Bu normali maskesiz yaşamak kıymetli değil mi?”