Çeşme, Seferihisar, Didim, Urla… Güne sarsıntıyla uyandılar!

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 06.24’te Kuşadası Körfezi’nde 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

AFAD son zelzeleler için tıklayın

Deprem, İzmir ve Aydın başta olmak üzere Çeşme, Seferihisar, Didim, Urla ve Foça üzere etraf ilçelerde de hissedildi.

#Deprem
Büyüklük : 5.0 (Mw)
Yer : Kusadasi Korfezi, 1.96 km. Menderes (Izmir)
Tarih-Saat : 14.08.2022, 06:24:23 TSİ
Enlem : 37.9651 N
Boylam : 27.1761 E
Derinlik : 7.00 km
Detay : https://t.co/wsapheqLX9@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi

— AFAD Deprem (@DepremDairesi) August 14, 2022

Zeminden 7 kilometre derinlikte meydana gelen zelzelede birinci belirlemelere göre rastgele bir olumsuzluk yaşanmadı.

‘Olumsuz bir ihbar gelmedi’

İzmir Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürü Kartal Muhcı, sarsıntı niçiniyle bir olumsuzluk yaşanmadığını söylemiş oldu.

AFAD olarak sarsıntının meydana gelmesinin akabinde çabucak kent genelindeki yetkililerle telefonla görüştüklerini lisana getiren Muhcı, “Şu ana kadar bize olumsuz bir ihbar gelmedi.” diye konuştu.

Depremin merkez üstü Kuşadası Körfezi ve etrafında de bir hasarın oluşmadığı öğrenildi.

AFAD’dan açıklama

AFAD yaptığı bir öteki açıklamada, “5,0 büyüklüğündeki sarsıntı daha sonrası, an prestijiyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.” bilgisini paylaştı.

Geçmiş olsun İzmir.

Menderes ilçesi açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

— AFAD (@AFADBaskanlik) August 14, 2022

‘2 sene öncesini hatırladım’

İzmir’de güvenlik vazifelisi olarak çalışan ve gece mesaide olan Mehmet Özişçi, sarsıntı niçiniyle pek korktuğunu belirterek, “Kısa fakat şiddetli bir sarsıntıydı. Tek tesellimiz kısa sürmesi oldu, çabucak kendimizi dışarı attık, 2 sene evvelki zelzelesi hatırladım” dedi.

Parklarda beklediler

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde zelzelenin akabinde halk, meskenlerinden dışarıya çıktı. bir süre konutlarına giremeyen Kuşadalılar, parklarda ve deniz kenarında bekledi.