Diyarbakır’da ‘7,5 liram var’ diyen öğrenciyi halk ağırlamak için seferber oldu! Toplumsal deneyde yürek ısıtan imgeler

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Toplumsal medya fenomeni Furkan Atlı, Diyarbakırlıların misafirperverliğini göstermek için Sur ilçesinde toplumsal deney görüntüsü çekerek toplumsal medya hesaplarından paylaştı. Atlı, Diyarbakır sokaklarında 10 şahsa parasının az olduğunu, iftarını nerede açacağını sordu. Aldığı karşılıklar ise Diyarbakır’ın misafirperverliğini bir defa daha kanıtladı. Kimi konutuna davet etti, kimi para verdi, kimisi ise lokantaya götürmek istedi. Paylaşılan görüntüye birfazlaca yerden beğeni ve yorum yağdı.

“SOSYAL DENEY ÇEKERKEN DOĞU VE BATI KARDEŞLİĞİNE ŞAHİT OLDUK”

Toplumsal deneyi çeken ve vatandaşlara sorular soran Atlı, hedeflerinin Diyarbakır halkının ne kadar misafirperver ve yardımsever olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek olduğunu söylemiş oldu. İnsanlara, 7,5 liram var nerede iftar yapabilirim?’ diye soru yönelttiğini aktaran Atlı, “Tabi beşerler, 7,5 lira paramızın olduğunu duyar duymaz, kimisi meskenine davet etti. Kimisi ise bizlere yemek ısmarlamak istedi.

Misafirperverlikten ötesinde bizleri karşıladılar. Kimileri da bizleri yemek için zorla çekip götürmek istedi. Toplumsal deney olduğumuzu söylesek bile bir daha de bizi davet ediyorlardı. Bu deneyin çekmemizdeki emel, Diyarbakır halkının ne kadar misafirperver, ne kadar yardımsever olduğunu tüm Türkiye’ye göstermekti. Burada doğu batı kardeşliğini de toplumsal deneyde gördük. Türkiye’nin farklı kentlerinde de bu biçimdesi görüntüler yaptığımızda ve doğulu olduğumu söylemiş olduğimde bir daha tıpkı yanıtlarla karşı karşıya geldim. Toplumsal deney çektiğimiz batı vilayetlerde de bizleri asla geri çevirmediler. Buranın ya da oranın halkı fark etmez her türlü yardım edildiğini gördük” dedi.

“BU ÇEŞİT TOPLUMSAL DENEY GÖRÜNTÜLERİ İNSANLARIN İÇİNİ ISITIYOR”

Toplumsal deney görüntüsünde Atlı tarafınca kendisinden yardım istenilen Sur ilçesi Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Bedel, yaşadığı o anı anlattı. O gün bir yakınının vefat ettiğini ve ivedisi olduğu için Atlı ile pek ilgilenemediğini tabir eden Paha, “Biraz içim buruk yanından ayrıldım. Zira o esnada istedim ki, onu alıp geleyim.

Bizim burada Saraykapıda bir ciğercimiz var, herkes tarafınca bilinen bir yerdir. O esnada ona telefonumu verdim ve kendisine bana davet atmasını istedim. Dönüşte de kendisini alır birlikte iftarımızı açardık. Bu çeşit toplumsal deney görüntüleri insanların içini ısıtıyor. Keşke bunlar farklı kentlerimizde de olsa. Diyarbakırlı olduğumdan dolayı söylemiyorum. Diyarbakır’da, bu kadim kentte bugün hangi kapıyı çalarsanız yüzde 90’ı kapısını size açar ve sizin evinizdir derler. Bu yalnızca bana mahsus olan bir şey değil” diye konuştu.