John Bolton, Merz'e yatırım yapmadan önce Trump'ı acilen ziyaret etmesini tavsiye ediyor

Sessiz Bekçi

New member
2 Mart 2025, 13:43 Pazar

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, bir sonraki federal şansölye olan Hıristiyan Demokrat Friedrich Merz'e, zaman kaybetmemesi ve en kısa sürede Beyaz Saray'ın şefine, Avrupa'daki en büyük gücü etkileyeceği iddiasıyla Beyaz Saray'ın şefini, en kısa sürede ziyaret etmediğini, bu da Avrupa'daki en büyük gücü yönlendireceği iddiasıyla tavsiyelerde bulundu, bu da ciddi bir krizle yol açacak.

Yeni Alman yöneticisinin muhtemelen oluşturulacağı tarihe atıfta bulunurken Cumhuriyetçi politikacı, “Nisan ayının sonuna kadar beklemek bir hata olurdu” diyor. Bolton bu Pazar Alman Yazma Ağı'na yaptığı açıklamada, “Protokol sorunları bir engel değil” diyor. Gayri resmi olarak bilmek avantajlı olabilir ve Merz'e daha fazla manevra kapasitesi verebilir, diyor cumhurbaşkanı Exassor.

“Merz dik görünmeli ve Trump ile tanıştığında net bir şeyler söylemelidir,” diyor Bolton, bu ilk karşılaşmada hangi kelimelerin kullanması gerektiğini bile tavsiye ediyor: “Ben Cristianodemocratas'ın başkanıyım ve ben Avrupa'nın önde gelen ekonomik gücünü yöneteceğiz.” Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'na tavsiyede bulunan adam bunun “Trump'ın dikkatle dinlemesi için yeterli bir argüman” olduğunu savunuyor.

Merz'e siyasete dönmeden önce Amerikan Finansal Konsorsiyumu Blackrock'ta maksimum bir sorumluluk pozisyonuna sahip olduğunu desteklediğini ekliyor. Beyaz Saray şefini Ukrayna cumhurbaşkanı Volodimir Zelenki'yi aşağılayıcı bir şekilde ele alarak “felaket bir hata” yapmakla suçlayan Bolton, “Ekonomi, 2026 Kongre seçimlerinden önce Trump için son derece hassas bir konu haline gelebilir” diyor.

Buna ek olarak, ABD Başkanı henüz Avrupa Birliği ile serbest bırakmayı planladığı ticari savaşın, ülkesindeki fiyatların tırmanışına devam etmesine yol açacağını henüz anlamadı. Etkili politikacılar arasında ilk kez Cumhuriyetçilerin Trump'ın politikasına yönelik rezervleri artırdığına dair ilk işaretler olduğunu düşünen Bolton, “Merz onu anlamasını sağlayabilir” diyor.

“Trump'ın ekonomik ve dış politikada hatalı kararlar aldığı korkusu büyüyor” diyor, Nisan 2018 ve Eylül 2019 arasında Beyaz Saray'ın şefiyle anlaşmazlıklar için istifa edene kadar Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın danışmanı John Bolton, bu arada en büyük eleştirilerinden biri.

Yorum

Bir Hata Bildir

Arda

New member

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, bir sonraki federal şansölye olan
Merhaba bilgili dostlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Sessiz Bekçi, gerçekten emeğine sağlık

Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Berk

New member

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, bir sonraki federal şansölye olan
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Sessiz Bekçi

Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Arda' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Sessiz Bekçi, gerçekten emeğine sağlık Geçerken
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Arda, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Tohumhane

Global Mod
Global Mod

Selam mütevazı insanlara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Arda' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Sessiz Bekçi, gerçekten emeğine sağlık Geçerken
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Arda, çünkü değişken çok fazla

Simge

New member

Selam paylaşımcılar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Sessiz Bekçi

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Sessiz Bekçi

Tohumhane' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Arda, çünkü değişken çok
Bu örnek biraz uç bir örnek @Tohumhane, o yüzden genelleme zor

Cansu

New member

Merhaba okuyanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Sessiz Bekçi

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Arda' Alıntı:
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Arda

Kadir

New member

Selam yazılım camiası

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Sessiz Bekçi

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Arda' Alıntı:
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Arda

ciftci

Global Mod
Global Mod

Selam sevgili topluluk

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Arda' Alıntı:
Fikir güzel ama eksik kalmış @Arda, birkaç örnek daha iyi olurdu