Müziği Bestelemenin diğer adı nedir ?

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Muzigi Bestelemenin diger ad nedir?

Muzik bestelemenin diger ad muzik kompozisyonu olup; muzikal akmlardan edindigi bilgileri kullanarak, muzik eserlerinin bestelenmesi, yani yaratlmasdr. Kompozisyon; bir muzik parcasnn, ack ve kapal olarak iki farkl bicimde bestelenmesidir. Ack kompozisyon, ortak konularn, eserlerin araya konmasyla olusturulur ve genellikle klasik muzhenin parcalarnn bestelenmesinde kullanlr. Kapal kompozisyon ise; bir parcann sesleri arasnda baglantlar olusturmak icin kalplar, arpejler ve ritimleri bir araya getirerek olusturulur.

Kompozisyonun Temelleri

Kompozisyonun temelinin; dogaclama, melodi, akor, ritim ve form olusturmaktan olustugu soylenebilir. Dogaclama, muzisyenlerin, melodileri, akorlar ve ritimleri bir araya getirerek parca yaratmalardr. Melodiler, muzisyenlerin olusturdugu seslerin, sozlu veya sozsuz olarak calnan kelimeler tarafndan desteklenmesidir. Akorlar, uc veya daha fazla notann bir araya getirilmesiyle kullanlan, parcann armonik bir yapya sahip olmasn saglayan seslerdir. Ritim, muzisyenin, parcay calarken kullandg, bir olcu ve aralklarn, surelerin ve tempolarn belirlenmesidir. Form, bir parcann ozelliklerinin, kompozisyonun baslangcndan sonuna kadar, seslerin arasnda baglantlar olusturmak icin kullanlan kalplarn bir araya getirilmesidir.

Kompozisyonun Yontemleri

Bir kompozisyon olusturmak icin bircok yontem vardr. Bunlar; isaretli nota, melodik transkripsiyon ve armonik transkripsiyon olabilir. Isaretli nota, muzisyenlerin, parcay calarken kullandklar bir notasyon turudur. Melodik transkripsiyon, bir parcann, melodik ozelliklerinin transkripsiyonu anlamna gelir. Armonik transkripsiyon ise, bir parcann, armonik ozelliklerinin transkripsiyonu anlamna gelmektedir.

Kompozisyon, muzigin bestelenmesi ve yaratlmas olarak tanmlanabilir. Kompozisyonu, temelleri, dogaclama, melodi, akor, ritim ve form olusturarak desteklemek uzere, cesitli yontemler kullanlarak olusturulabilir.