Parezar ne demek ?

ciftci

Global Mod
Global Mod
Parezar (veya parezar yonetim sistemi), bir yonetim sisteminin bilesenlerini ve ozelliklerini tanmlayan kavramdr. Parezar yonetim sistemleri, organizasyonlarn is amaclarn gerceklestirmek icin ozellikle tasarlanms olan surekli tekrarlanan bir sistemdir.

Parezar Yonetim Sisteminin Islevi

Parezar yonetim sistemi, bir organizasyonun calsmasn ve basarsn surekli olarak izleyen ve degerlendiren bir sistemdir. Parezar sistemi, organizasyonlarn is amaclarna ulasmasn saglamaya yardmc olan cesitli gorevleri gerceklestirmek icin tasarlanmstr.

Parezar sistemi, ortak bir yonetim sistemi olarak, organizasyonlarn calsmalarnn her asamasnn yonetimini, takip ve degerlendirmesini saglamak icin kullanlr. Buna ek olarak, organizasyonlarn is amaclarn ve stratejilerini gelistirmek icin surekli gelistirmeyi de destekler.

Parezar Yonetim Sisteminin Bilesenleri

Parezar yonetim sistemi, cesitli bilesenlerden olusur. Bunlar arasnda; stratejik planlama, performans olcumu, insan kaynaklar yonetimi, finans yonetimi, uretim yonetimi ve risk yonetimi bulunmaktadr.

Stratejik planlama, organizasyonun basarsn destekleyecek ve gerceklestirecek is amaclarnn belirlenmesini ve bunlarn uygulanmasn saglamak icin yonetimin kullanmn icerir. Performans olcumu, yonetimin calsmalarnn basarsn takip etmesine yardmc olur ve organizasyonun is amaclarna ulasmasn saglamak icin alnmas gereken onlemleri belirler.

Insan kaynaklar yonetimi, organizasyonun is amaclarna ulasmasna yardmc olabilecek kisileri secmek, egitmek ve kontrol etmek icin kullanlr. Finans yonetimi, organizasyonun kaynaklarnn kullanmn ve organizasyonun finansal hedeflerinin gerceklestirilmesini saglamak icin kullanlr. Uretim yonetimi, uretim surecinin planlanmas, organize edilmesi, takibi ve gelistirilmesi icin kullanlr. Risk yonetimi, organizasyonun uzerinde olas tehlikelerin belirlenmesi, izlenmesi ve onlenmesi icin kullanlr.