Tepe Katliamı’nda öldürülen Geske, Malatya’da anıldı

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Malatya’da 18 Nisan 2007’de, Hristiyan içerikli kitapların dağıtımını yapan Tepe Yayınevi’nde, Alman asıllı Tilmann Ekkehart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek katledilmişti. Katliam ülke genelinde büyük infiale niye olmuş ve dava belgesi Ergenekon davasıyla da birleştirilmişti.

Geske, katledilişinin 15’nci yılında mezarı başında anıldı. Kiltepe Mahallesi’ndeki Ermeni Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında düzenlenen merasime, eşi Suzanna, oğlu Lucas, İstanbul, Ankara Diyarbakır, Mersin, Adıyaman, Malatya ve Elazığ’daki kiliselerinin temsilcileri katıldı.

“ONUN SAYESİNDE BURADAYIZ”

Geske’nin eşi Suzanna Geske, konuşmalar ve dua edilmesinin akabinde şunları söylemiş oldu:

“15 yıl evliydim, eşim yaşasa 30’uncu evlilik yıl dönümümüz olacaktı. Sahiden epey güç, ben hala onun alyansını takıyorum zira onu epey seviyorum. Bu 15 sene bir yandan epey çabuk geçti bir yandan da daha dün olmuş üzere. Onun yardımıyla buradayız. Biz burayı hayli seviyoruz. Eşimin başladığı işlere devam etmek istedik. Çocuklarımla birlikte burada kalmak istedik. Nitekim çok uygun oldu. Bana gösterilen sevgiden dolayı memnunum. Arkadaşlarım ve dostlarım burada bana hayli sevgi gösteriyor. Bu 15 senede bana hayli yardım ettiler. Malatyalıların da bana fazlaca yardımı oldu. Alışılmış ki her vakit üzülüyorum, kimi vakit epeyce yalnız hissediyorum ancak biliyorum ki burada bir ailem var. Hakikaten minnettarım, teşekkür etmek istiyorum.”

Cinayeti işleyenleri, çocuklarıyla birlikte affettiklerini belirten Geske, “Eşim ve iki kardeşimizi öldüren 5 kişi için dua ediyoruz. Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir için dua edelim. Onlar da ilah görsünler, iman etsinler ve sahiden onları bağışladığımızı anlasınlar. İlah onları bağışlasın” dedi.

Anma merasimi, dua edilmesinin akabinde bitmiş oldu.