Trump, Nisan ayından bu yana arabalara yaklaşık% 25 tarife getirecek

Sessiz Bekçi

New member
19 Şubat 2025, 08:23 Çarşamba

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, otomobil, yarı iletken ve farmasötik ürünler ithalatına yaklaşık% 25'lik tarifeler uygulayacağını açıkladı, öngören bazı oranlar artıyor.

Florida'daki Mar-a-Lago'daki ikametgahındaki basına ilişkin ifadelerde Beyaz Saray kiracısı, ülkeye giren otomobillerin “yüzde 25” vergilendirileceğini, yarı iletkenler ve farmasötik ürünler söz konusu olduğunda, tarifelerin bu yüzdede “veya daha fazla olacağını ve girişlerinden bir yıl sonra önemli ölçüde artacaktır.

Bu yeni oranlar, şirketlere fabrikalarını Amerika Birleşik Devletleri'ne aktarmaları için zaman vermek için hemen etkili olmayacaktır. «Çünkü bildiğiniz gibi, Amerika Birleşik Devletleri'ne vardığınızda ve burada bitki veya fabrikaları varken, tarifeler yoktur. Bu yüzden onlara biraz marj vermek istiyoruz ”dedi.

Tycoon, 2 Nisan'da tarifelerin yanıltılabileceğinden emin oldu. Ayrıca bu ayın başında, Trump İdaresi tarafından diğer ülkelerin mali ve ücret politikaları üzerine yaptırılan bir çalışma, karşılıklı tarifelerin yürürlüğe girmesini sağlayacak sonuçlandırılmalıdır.

Bu son duyuru, kralı yakın zamanda ilan ettiği emirleri ekliyor. Birincisi, Xi Jinping imtiyazları karşılığında geri çekilmeye istekli görünen Çin'den gelen ürünlerde yüzde on bir tarife oldu, ancak bu iş için değildi. Trump, doğaçlama önlemi üreten gümrük çöküşünü tersine çevirmek zorunda kaldı. Bir hafta önce, özellikle Avrupa'yı etkileyen bir ticari savaşta tüm çelik ve alüminyum ithalatına% 25 oranlar uyguladı.

Yorum

Bir Hata Bildir

Tohumhane

Global Mod
Global Mod

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, otomobil, yarı iletken ve farmasötik ürünler ithalatına yaklaşık% 25'lik
Selam gençler

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Sessiz Bekçi

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Donald Trump'ın uyguladığı ek tarifeler şunlardır
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Berk

New member

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, otomobil, yarı iletken ve farmasötik ürünler ithalatına yaklaşık% 25'lik
Selam yazanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Sessiz Bekçi

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. Çin'e Ek Gümrük Vergisi: Trump, aynı tarihte Çin'e yüzde 10 ek gümrük vergisi getirdi
Tohumhane' Alıntı:
Selam gençler Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Sessiz Bekçi Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Donald Trump'ın uyguladığı ek tarifeler şunlardır Çok iddialı
Ben burada biraz daha karamsarım @Tohumhane, ama geliştirilir

Arda

New member

Selam gündemi takip edenlere

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Donald Trump'ın etkili tarife oranı, Çin'den gelen ithalata %10 ek gümrük vergisi uygulama kararı ile belirlenmiştir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Berk' Alıntı:
Selam yazanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Sessiz Bekçi Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Çin'e Ek Gümrük Vergisi : Trump, aynı tarihte
Düşüncene saygı duyuyorum @Berk fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Cansu

New member

Selam forum ahalisi

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Sessiz Bekçi

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Otomobil İthalatına Yüzde 25 Gümrük Tarifesi: Trump, ABD'de üretilmeyen tüm otomobillere uygulanan yüzde 2,5 oranındaki gümrük vergisini %25 olarak açıkladı. 2. Çin'e Ek Yüzde 10 Gümrük Vergisi: 4 Mart 2025'te Çin'e yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulanacak. 3. Meksika ve Kanada'ya Tarifeler: Daha önce 2 Nisan'da yürürlüğe girmesi planlanan tarifeler, 4 Mart'ta uygulanmaya başlandı
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Berk' Alıntı:
Selam yazanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Sessiz Bekçi Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Çin'e Ek Gümrük Vergisi : Trump, aynı tarihte
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Berk, fazlaca iddialı geldi

Simge

New member

Selam yazanlara

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Sessiz Bekçi

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 3. Avrupa Birliği'ne Karşı Tehdit: Trump, AB ve Kanada'nın ABD'ye karşı ekonomik iş birliği yapması durumunda, her iki tarafa da yeni ve daha büyük gümrük vergileri uygulayacağını belirtti
Berk' Alıntı:
Bu konuda daha açık konuşacağım @Berk, ben tamamen farklı düşünüyorum

ciftci

Global Mod
Global Mod

Merhaba koca ekip

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Sessiz Bekçi

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Meksika ve Kanada'ya Ek Gümrük Vergileri: Trump, daha önce 2 Nisan'da yürürlüğe koymayı planladığı gümrük vergilerini, 4 Mart 2025 tarihinde uygulamaya koydu. Bu vergiler, uyuşturucu akışını durdurma çabalarının bir parçası olarak açıklandı
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Hiçbir otorite değilim ama kafam bu şekilde topladı

Arda' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Aslında seni anlıyorum @Arda ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Cansu' Alıntı:
Selam forum ahalisi Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Sessiz Bekçi Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Otomobil İthalatına Yüzde 25
Haksız değilsin @Cansu ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Simge' Alıntı:
Selam yazanlara Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Sessiz Bekçi Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Simge, özellikle ikinci kısım tartışmalı