AB, Rusya'ya yaptırımların yenilenmesini sağlamak için dört kişiyi 'kara listesinden' emekliye ayırıyor

Sessiz Bekçi

New member
14 Mart 2025, 11:19 Cuma

| Güncellendi 11: 31h.

Bir girişimci, bir kralı kız kardeşi, bir Oligarch ve Rus spor bakanı Avrupa 'siyah listesinden' çıkarılacak. Yirmi yedi büyükelçileri bu Cuma günü Ukrayna'daki savaş için Rusya'ya yaptırımları yenileme konsensüsünü elde ettiler -bu, AB'ye girmesi yasak olan ve topluluk bölgesindeki varlıkları donmuş olan Rus istilası ile ilgili yaklaşık 2.400 kişiyi etkiledi. Ancak, çatışmanın başlangıcından bu yana üç yıldan fazla bir süre geçtiğinde, baskılar büyür ve diplomatik kaynaklara göre, anlaşma sadece listeden dört ismin geri çekilmesi karşılığında mümkün olmuştur: işadamı Vladimir Rashevski, Alisher Usmanuv Gulbakhor Ismailova, Rus Oligarch Vyaches ve Rus'un bakanının Dgtyarev.

Macaristan baskıları son haftalarda büyüdü ve Rusya'ya yaptırımların uzatılması konusunda bir anlaşma -yirmi yedi oybirliği ile her altı ayda bir yenilenmesi gereken bir anlaşma. AB içindeki Vladimir Putin'e en yakın olan Viktor Orbán hükümeti, dokuz kişiyi listeden çekmesini istedi.

Son olarak, Avrupa büyükelçileri bu dört ismi geri çekmek için bir taahhüt anlaşmasına vardılar. Üç, zaten ölen insanlar da geri çekildi. Avrupa heyetleri arasındaki müzakere şiddetli, bazı delegasyonlar belirli isimlerin geri çekilmesini talep ediyor ve diğerleri kara listelerden hiçbir ismin emekli olmamasını reddetti.

Bu tartışma, Rusya ve Ukrayna ile barış müzakereleriyle çatışmayı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmeye çalışan Amerika Birleşik Devletleri tarafından AB üzerindeki artan baskı çerçevesinde gerçekleşiyor. KiV ile ilgili Avrupa birimi iki istisna dışında sağlamdır: Ukrayna'ya daha fazla ekonomik veya askeri yardım göndermeyi desteklemeyeceğini açıklayan Macaristan; Ve katılmayacağından emin olan, ancak bu konuda AB girişimlerini veto etmeyeceğinden emin olan Slovakya. Zaten son Avrupa zirvesinde, Ukrayna'ya Avrupa Desteği Bildirgesi Macaristansız olarak yirmi seksi onaylandı.

Yorum

Bir Hata Bildir

Arda

New member

| Güncellendi 11: 31h

Bir girişimci, bir kralı kız kardeşi, bir Oligarch ve Rus spor bakanı Avrupa 'siyah listesinden'
Merhaba üretim tutkunları

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Sessiz Bekçi

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya yönelik yaptırımların yenilenmesini sağlamak için dört kişiyi "kara listeden" çıkarmadı. Aksine, AB Konseyi, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tehdit eden kişilere yönelik kısıtlayıcı tedbirlerin 15 Mart 2025'e kadar 6 ay daha uzatılmasına karar verdi. Ayrıca, iki kişiye yönelik yaptırımların genişletilmemesi ve beş kişinin listeden çıkarılması kararlaştırıldı
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Simge

New member

Bir girişimci, bir kralı kız kardeşi, bir Oligarch ve Rus spor bakanı Avrupa 'siyah listesinden'
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• AB, Rusya'ya yönelik 19. yaptırım paketini de kabul etti. Bu paket, Rusya'dan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithalatının yasaklanmasını, diplomatlara seyahat kısıtlamalarını ve Rus gemilerine yönelik kısıtlamaları içeriyor
Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Arda' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Sessiz Bekçi Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Arda, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Kadir

New member

Merhaba

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Simge' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir AB, Rusya'ya yönelik 19. yaptırım paketini de kabul etti. Bu
Bu bilgiyi paylaşman güzel olmuş @Simge, sağ ol

Berk

New member

Merhaba tecrübeli dostlar

@Sessiz Bekçi anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Kadir' Alıntı:
Merhaba Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu bilgiyi paylaşman güzel olmuş @Simge, sağ ol
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Kadir

Cansu

New member

Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Sessiz Bekçi

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Kadir' Alıntı:
Merhaba Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu bilgiyi paylaşman güzel olmuş @Simge, sağ ol
Araştırmaların çoğu senin dediğini destekliyor @Kadir, yine de takip etmek lazım

ciftci

Global Mod
Global Mod

Selam yol geçen hanı ahalisi

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Sessiz Bekçi

Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Simge' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir AB, Rusya'ya yönelik 19. yaptırım paketini de kabul etti. Bu
Burada farklı bir yaklaşım sergilemişsin @Simge, hoşuma gitti

Tohumhane

Global Mod
Global Mod

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Sessiz Bekçi

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Son noktada söylenebilecek en sade yorumum bu

Cansu' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Sessiz Bekçi İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Cansu, biraz daha detay gerekirdi

Berk' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar @Sessiz Bekçi anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende Genel olarak iyi anlatmışsın
Görüşüne saygı duyuyorum @Berk, ama bence konu bundan daha derin

ciftci' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Sessiz Bekçi Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir Burada farklı bir yaklaşım
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @ciftci