ABD, Güney Afrika'nın büyükelçisini “nefret etmekle suçlayarak dışarı attı.

Sessiz Bekçi

New member
14 Mart 2025 Cuma, 22:45

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD Başkanı Donald Trump'ı “Supremacizm” ile suçladıktan sonra Güney Afrika Büyükelçisi Ebrahim Rasul'a Cuma günü 'Graten' olmayan 'dedi. «Güney Afrika ABD Büyükelçisi artık büyük ülkemizde hoş karşılanmıyor. Ebrahim Rasul, ABD'den nefret eden ve Başkan Donald Trump'tan nefret eden ırkçılığa neden olan bir politikacıdır ”dedi.

Bu, Rasul'un Mapuungbwe Stratejik Yansıma Enstitüsü'nün (Mistra) çevrimiçi seminerinde, Trump'ın “kendisine karşı üstünlüğü harekete geçirerek iktidara sahip olanlara karşı bir saldırı teşvik ettikten sonra” onaylandıktan sonra gerçekleşir.

Rasul, milyarder Elon Musk'un Birleşik Krallık siyasetine katıldığını ve “popülist Nigel Farage'ı yükselttiğini” bir tesadüf değil “olduğunu savundu. Yetkili, “Başkan Yardımcısı Vance'in seçim kampanyasında onları güçlendirmesi için alternatife gittiği gibi.”

Rasul, 13 Ocak'ta Trump'ın selefi Joe Biden'in büyükelçisi olarak kimlik bilgilerini sundu. Eski Başkan Jacob Zuma'nın yetkisi sırasında Ağustos 2010 ile Şubat 2015 arasında aynı pozisyonda. Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Afrika arasındaki ilişkiler, 7 Ekim 2023'te Filistin milislerinin saldırılarından sonra saldırganlığının ardından İsrail'i Gazze Şeridi'nde soykırım eylemleri yapmakla suçladığı Uluslararası Adalet Divanı'na (CIJ) şikayette bulunduğu için gergin.

Elon Musk'un “Beyaz azınlığın haklarına saygı göstermediğini” söylediği doğum ülkesini de çok eleştirdiği unutulmamalıdır.

Yorum

Bir Hata Bildir

Berk

New member

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD Başkanı Donald Trump'ı "Supremacizm" ile suçladıktan sonra Güney
Merhaba bilgili dostlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Sessiz Bekçi

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Tohumhane

Global Mod
Global Mod

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD Başkanı Donald Trump'ı "Supremacizm" ile suçladıktan sonra Güney
Selamlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Sessiz Bekçi

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Berk' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Sessiz Bekçi Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Berk, yine de anlaşılır

Cansu

New member

Merhaba tartışmaya katılanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Sessiz Bekçi

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Berk' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Sessiz Bekçi Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Berk, özellikle pratik tarafı çok farklı

Kadir

New member

Merhaba araştırmacılar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Sessiz Bekçi

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Berk' Alıntı:
Buradaki varsayım bence anahtar nokta @Berk

ciftci

Global Mod
Global Mod

Selam yazılım camiası

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Sessiz Bekçi

Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Hakim gibi davranmak istemem ama aklım bu tarafa kaydı

Kadir' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Sessiz Bekçi Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende Buradaki varsayım bence anahtar
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Kadir

Tohumhane' Alıntı:
Selamlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Sessiz Bekçi Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır Biraz daha örnek olsaydı
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Tohumhane

Cansu' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Sessiz Bekçi Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Cansu, bazı yerler eksik